Aruba zonkalender

Wil je een zonvakantie naar Aruba boeken en weten welke periode wat betreft weersomstandigheden het meest geschikt is om de zon in Aruba op te zoeken? De zonkalender biedt een helder en beknopt overzicht van de geschiktheid van deze bestemming voor een zonvakantie per kalendermaand. Op die manier is het in n oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie in Aruba.

Een hittegolf, een orkaanseizoen, een regenseizoen of overgangsperiodes waarin het weer minder stabiel of minder voorspelbaar is kunnen storende factoren zijn voor een geslaagde zon-, zee, zwembad- en strandvakantie. Voor veel bestemmingen geldt ook dat niet het hele land, eiland of gebied geschikt is voor een zonvakantie binnen de betreffende periodes.

meer Aruba:
5x zien & doen op Aruba
Aruba informatie
Aruba toerisme
Aruba voor beginners
Aruba weer & klimaat
Aruba winterzon informatie

meer zonkalender:
voorpagina
beste zonbestemmingen per maand
overzicht alle bestemmingen

Voor Aruba zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- tijdens het orkaanseizoen (juli tot december) is er een relatief kleine kans dat Aruba te maken krijgt met orkanen of tropische stormen. De ligging vrij dicht bij het vasteland van Zuid-Amerika zorgt ervoor dat Aruba zelden in het directe pad van tropische stormen ligt. De kans dat met name in de maanden augustus, september en oktober orkaanactiviteit op honderden kilometers afstand wl invloed heeft op Aruba is groter. In dat geval krijgt het eiland te maken met soms dagenlang veel regen en wind.
- de temperatuur is overdag zeer constant met aangenaam warme waardes die tussen de 30 een 33 graden liggen
- het zeewater is in februari het 'koelst' met 26 graden Celsius, in de maanden juli tot en met september is het zeewater het warmst met een zeer aangename temperatuur van 29 graden, op sommige plekken langs de kust 30 graden
- de periode januari tot en met juni zijn overwegend droog en zeer zonnig. Regen- en onweersbuien zijn dan meestal van korte duur

 

zonkalender van Aruba

maand gemiddelde middag temperatuur (C) kans op zonnig
weer
kans op regen orkaankans zon
cijfer
(0 - 10)
opmerkingen
januari nee 9 -
februari nee 9 -
maart nee 9 -
april nee 9 -
mei nee 9 -
juni zeer klein 9 -
juli 9 -
augustus 8 -
september 8 -
oktober 8 -
november 8 -
december zeer klein 9 -

Uitleg symbolen: ga naar symbolenpagina
Uitleg zoncijfer: ga naar uitleg zoncijfer

zonkalender.nl | zonkalender per bestemming | zonkalender per maand | links | over ons | privacy en cookies