Bonaire zonkalender

Wil je een zonvakantie naar Bonaire boeken en weten welke periode wat betreft weersomstandigheden het meest geschikt is om de zon in Bonaire op te zoeken? De zonkalender biedt een helder en beknopt overzicht van de geschiktheid van deze bestemming voor een zonvakantie per kalendermaand. Op die manier is het in n oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie in Bonaire.

Een hittegolf, een orkaanseizoen, een regenseizoen of overgangsperiodes waarin het weer minder stabiel of minder voorspelbaar is kunnen storende factoren zijn voor een geslaagde zon-, zee, zwembad- en strandvakantie. Voor veel bestemmingen geldt ook dat niet het hele land, eiland of gebied geschikt is voor een zonvakantie binnen de betreffende periodes.

meer Bonaire:
Bonaire bezienswaardigheden top 10
Bonaire informatie
Bonaire in n dag
Bonaire top 10
Bonaire voor beginners
Bonaire weer & klimaat
Bonaire winterzon informatie

meer zonkalender:
voorpagina
beste zonbestemmingen per maand
overzicht alle bestemmingen

Voor Bonaire zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- Tijdens het orkaanseizoen (juli tot december) is er een relatief kleine kans dat Bonaire te maken krijgt met orkanen of tropische stormen. De ligging vrij dicht bij het vasteland van Zuid-Amerika zorgt ervoor dat Bonaire zelden in het directe pad van deze enorm krachtige tropische stormen ligt. De kans dat met name in de maanden augustus, september en oktober orkaanactiviteit op honderden kilometers afstand wl invloed heeft op Bonaire is groter. In dat geval krijgt het eiland te maken met soms dagenlang veel regen en wind.
- De temperatuur is overdag zeer constant met aangenaam warme waardes die tussen de 29 een 33 graden liggen
- Bonaire is een populaire duikbestemming, waarbij de zeewatertemperatuur altijd tussen 26 en 30 graden Celsius ligt
- De periode januari t/m juni is het droge seizoen en daardoor de beste reistijd voor Bonaire (waarbij er wel een enkele bui voorkomt)
- De periode juli t/m december is de nattere periode, waarbij met name de laatste 3 maanden van het jaar er een grotere kans op een (soms fikse) regenbui is
- Aan de noordoostkust van Bonaire staat vrijwel altijd wind
- De regelmatig vrij hoge relatieve luchtvochtigheid kan het soms wat benauwd aan doen voelen
- Het weer op Bonaire wijkt geregeld af van wat de weerapps op telefoons laten zien. Buien laten zich lastig voorspellen, waardoor de voorspellingen en zelfs het actuele weerbeeld vaak niet overeenkomen met de werkelijkheid.
- De zon schijnt over het algemeen uitbundig; grijze dagen zonder zonneschijn komen vrij weinig voor
- Omdat Bonaire sinds eind 2010 officieel een Nederlandse gemeente is, is het meteen n van de warmste plekken van ons land. Tijdens de Nederlandse zomermaanden komen er weleens dagen voor dat het in Europees Nederland iets warmer is dan op Bonaire.

 

zonkalender van Bonaire

maand gemiddelde middag temperatuur (C) kans op zonnig
weer
kans op regen orkaankans zon
cijfer
(0 - 10)
opmerkingen
januari nee 8 -
februari nee 9 -
maart nee 9 -
april nee 9 -
mei nee 9 -
juni zeer klein 9 -
juli 9 -
augustus 8 -
september 8 -
oktober 8 -
november 8 -
december zeer klein 8 -

Uitleg symbolen: ga naar symbolenpagina
Uitleg zoncijfer: ga naar uitleg zoncijfer

zonkalender.nl | zonkalender per bestemming | zonkalender per maand | links | over ons | privacy en cookies