Griekenland zonkalender

Wil je een zonvakantie in Griekenland boeken en weten welke periode wat betreft weersomstandigheden het meest geschikt is om de zon in Griekenland op te zoeken? De zonkalender biedt een helder en beknopt overzicht van de geschiktheid van deze bestemming voor een zonvakantie per kalendermaand. Op die manier is het in ÚÚn oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie in Griekenland.

Een hittegolf, een orkaanseizoen, een regenseizoen of overgangsperiodes waarin het weer minder stabiel of minder voorspelbaar is kunnen storende factoren zijn voor een geslaagde zon-, zee, zwembad- en strandvakantie. Voor veel bestemmingen geldt ook dat niet het hele land, eiland of gebied geschikt is voor een zonvakantie binnen de betreffende periodes.

meer Griekenland:
Griekenland all inclusive
Griekenland informatie
Griekenland informatie
Griekenland voor beginners
Griekenland weer & klimaat
winterzon in Griekenland

meer zonkalender:
voorpagina
beste zonbestemmingen per maand
overzicht alle bestemmingen

Voor Griekenland zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- Bovenstaande informatie geldt voor het eiland Kreta, waar onder andere Chersonissos, Malia, Rethymnon, Elounda, Gouves, Mirtos, Chania, Agios Nikolaos en nog veel meer schitterende badplaatsen liggen. Voor andere Griekse eilanden kunnen de statistieken afwijken van hierboven. Zo zijn de Ionische Eilanden (o.a. Korfoe/Corfu, Lefkas, Zakynthos, Kefalonia), gelegen in het westen van Griekenland, gemiddeld natter dan Kreta. Als het hartje zomer is, dan zijn deze eilanden bijna net zo droog als Kreta, echter met name in het voor- en naseizoen zul je zien dat er een grotere kans op regen is en dat het in de regel iets langer duurt voordat de bestendige zomerperiode van start gaat.
- De Noord- en Zuid-Ege´sche Eilanden in de Ege´sche Zee, in het oosten van Griekenland. Deze eilanden zoals Kos, Rhodos, Samos, Chios en Lesbos hebben in de regel de minste kans op neerslag in de maanden juni, juli en augustus. Ook heeft deze regio de grootste kans op een hittegolf met temperaturen die boven de 35 graden Celsius uitkomen
- Het vasteland van Griekenland is in de winter koeler (zeker in de bergen: daar sneeuwt het volop in de winter) en in de zomer is het met name in de laaggelegen gebieden overwegend warmer dan op de Griekse eilanden. In de hoofdstad Athene is het in juli en augustus regelmatig tÚ heet en zorgen smog en temperaturen tot veertig graden voor onaangename omstandigheden
- De meivakantie valt ongeveer gelijk met het begin van het vakantieseizoen in Griekenland. Begin mei is het weer in Griekenland nog zeer onvoorspelbaar. Het is mogelijk dat je in de meivakantie heerlijk aan het zwembad ligt met 25 graden of hoger, maar koele dagen (maximaal 20-21 graden) met eventueel nog regenbuien zijn ook goed mogelijk. Wie een zonzekere meivakantie wil kan geluk hebben in Griekenland, maar ook pech.
- De beste prijs/kwaliteitsverhouding voor een vakantie in Griekenland heb je in de maand juni. De prijzen voor pakketreizen liggen dan gemiddeld een stuk lager dan in topmaanden juli en augustus, terwijl het weer vaak net zo aangenaam is. Wel is het zeewater dan vaak nog wat koeler, maar zeker al aangenaam.
- Als je een rondreis door Griekenland maakt dan kun je onderweg met flinke weersverschillen te maken krijgen.
- De Nederlandse herfstvakantie valt in de laatste weken van het vakantieseizoen in Griekenland. De maand oktober kan nog zeer lekker zomers weer hebben, er is echter ook een kans dat koelere wind (o.a. Kos, Rhodos) of regenbuien (met name in West-Griekenland) er voor zorgen dat het niet iedere dag even aangenaam is. De meeste dagen is het op de meeste plekken op de Griekse eilanden aangenaam genoeg voor een zon-, zee- en strandvakantie. Houd er rekening mee dat redelijk wat hotels in Griekenland gesloten zijn tijdens het winterseizoen. Dit geldt vooral voor de geliefde Griekse eilanden.

Omdat Griekenland een land is waarbij er duidelijke verschillen te vinden zijn tussen bepaalde regio's, worden de meest populaire toeristische regio's er uit gepikt. Op de zonkalenderpagina's van deze regio's en plaatsen in Griekenland vind je de specifieke zon informatie over het betreffende gebied. Deze algemene Griekenlandpagina geeft de zonkalender weer van het eiland Kreta gelegen in het zuiden van Griekenland.

Meer informatie over de beste reisperiodes voor een zonvakantie per regio in Griekenland:
- Corfu, Kreta, Kos, Rhodos, Samos, Zakynthos

 

zonkalender van Kreta in Griekenland

maand gemiddelde middag temperatuur (░C) kans op zonnig
weer
kans op regen orkaankans zon
cijfer
(0 - 10)
opmerkingen
januari nee 1 -
februari nee 1 -
maart nee 3 -
april vrij klein nee 5 overgangsmaand
mei klein nee 6 onzeker weer
juni klein nee 9 -
juli klein nee 9 kans op hitte
augustus klein nee 9 kans op hitte
september klein nee 9 -
oktober nee 6 overgangsmaand
november nee 5 -
december nee 1 -

Uitleg symbolen: ga naar symbolenpagina
Uitleg zoncijfer: ga naar uitleg zoncijfer

zonkalender.nl | zonkalender per bestemming | zonkalender per maand | links | over ons | privacy en cookies