Phuket zonkalender

Wil je een zonvakantie naar Phuket boeken en weten welke periode wat betreft weersomstandigheden het meest geschikt is om de zon in Phuket op te zoeken? De zonkalender biedt een helder en beknopt overzicht van de geschiktheid van deze bestemming voor een zonvakantie per kalendermaand. Op die manier is het in één oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie in Phuket.

Een hittegolf, een orkaanseizoen, een regenseizoen of overgangsperiodes waarin het weer minder stabiel of minder voorspelbaar is kunnen storende factoren zijn voor een geslaagde zon-, zee, zwembad- en strandvakantie. Voor veel bestemmingen geldt ook dat niet het hele land, eiland of gebied geschikt is voor een zonvakantie binnen de betreffende periodes.

meer Phuket:
Phuket bezienswaardigheden top 10
Phuket fotoreportage
Phuket informatie
Phuket voor beginners
Phuket weer & klimaat
bijzondere plaatsen in Phuket

meer zonkalender:
voorpagina
beste zonbestemmingen per maand
overzicht alle bestemmingen

Voor Phuket zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- De informatie op deze pagina geldt voor de hele provincie Phuket, waarvan het eiland Phuket het grootste deel beslaat.
- Lokaal komen er amper verschillen voor. Je merkt wel dat landinwaarts er sneller sprake is van bewolking dan direct aan de kust. Daarnaast is het neerslagpatroon soms erg grillig. Het kan voorkomen dat het op een bepaalde plek van Phuket de hele dag droog is terwijl een andere plek diezelfde dag meerdere buien te verwerken heeft gehad.
- De maanden maart en april zijn overwegend het warmste, zo vlak voordat het aanbreken van het regenseizoen de luchttemperaturen wat tempert.
- Er is een theoretische kans op orkanen in de zomer en het najaar, in de praktijk wordt Thailand zelden getroffen door een tropische storm met een dergelijke omvang.
- Vanaf half of eind april begint in Phuket het regenseizoen. De maandelijkse hoeveelheid neerslag neemt dan flink toe. De meeste neerslag valt in de vorm van soms flinke regenbuien, die niet zelden gepaard gaan met onweer. Het regenseizoen duurt tot en met november.
- Het zeewater rondom Phuket altijd aangenaam warm: gemiddeld 28 tot 30 graden Celsius. In baaien en dicht bij het strand kan het water nog wat warmer zijn. Ook het zwembadwater is in de regel zelden koeler dan een graad of 28.
- De temperatuur ligt overdag altijd rond of boven de dertig graden Celsius.
- De laagste etmaaltemperaturen komen vaak zo tussen de 23 en 26 graden Celsius uit.
- Omdat Phuket een vrij hoge relatieve luchtvochtigheid kent, voelt het vaak klam aan.
- Tijdens het droge seizoen is de oostelijke windrichting dominant, terwijl in het regenseizoen de wind vrijwel continu uit het westen waait.
- Vanaf half december tot januari is het topdrukte in Phuket. Dat merk je dan helaas ook aan de prijzen voor hotels en vliegtickets.
- De meeste stranden van Phuket zoals Patong Beach, Kata Beach en Kamala Beach liggen aan de westkust van het eiland Phuket. Deze plekken hebben in het droge seizoen een aflandige wind.

 

zonkalender van Phuket (Thailand)

maand gemiddelde middag temperatuur (°C) kans op zonnig
weer
kans op regen orkaankans zon
cijfer
(0 - 10)
opmerkingen
januari vrij klein nee 9 -
februari vrij klein nee 9 -
maart vrij klein nee 9 -
april nee 8 -
mei klein 6 regenseizoen
juni klein 6 regenseizoen
juli klein 6 regenseizoen
augustus klein 6 regenseizoen
september klein 6 regenseizoen
oktober klein 6 regenseizoen
november klein 7 eind regenseizoen
december nee 9 -

Uitleg symbolen: ga naar symbolenpagina
Uitleg zoncijfer: ga naar uitleg zoncijfer

zonkalender.nl | zonkalender per bestemming | zonkalender per maand | links | over ons | privacy en cookies