Spanje zonkalender

Wil je een zonvakantie in Spanje boeken en weten welke periode wat betreft weersomstandigheden het meest geschikt is om de zon in Spanje op te zoeken? De zonkalender biedt een helder en beknopt overzicht van de geschiktheid van deze bestemming voor een zonvakantie per kalendermaand. Op die manier is het in één oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie in Spanje.

Een hittegolf, een orkaanseizoen, een regenseizoen of overgangsperiodes waarin het weer minder stabiel of minder voorspelbaar is kunnen storende factoren zijn voor een geslaagde zon-, zee, zwembad- en strandvakantie. Voor veel bestemmingen geldt ook dat niet het hele land, eiland of gebied geschikt is voor een zonvakantie binnen de betreffende periodes.

meer Spanje:
Spanje all inclusive
Spanje informatie
Spanje informatie
Spanje top 10
Spanje weer & klimaat
Spanje voor beginners

meer zonkalender:
voorpagina
beste zonbestemmingen per maand
overzicht alle bestemmingen

Voor Spanje zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- Bovenstaande informatie geldt voor de Costa Blanca, waar onder andere de badplaatsen Calpe, Benidorm, Altea, Moraira, Denia en Alicante liggen. Andere kustgebieden (costa's) in Spanje kunnen een afwijkend weerbeeld hebben, zo is de Costa Brava in het noordoosten gemiddeld iets koeler en natter en is de Costa del Sol in het zuiden warmer en biedt het een langere periode van geschikt vakantieweer voor een zonvakantie
- Het binnenland van Spanje is in de winter aanzienlijk koeler dan de kustgebieden; in de zomer is het met regelmaat warmer. Dit geldt met name voor de regio Andalusië waar in steden zoals Sevilla de veertig-graden-grens regelmatig bereikt wordt in de maanden juli en augustus
- De eilandengroep Balearen (Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera) hebben een kleinere kans op een hittegolf dan de kustplaatsen op het vasteland van Spanje
- Overwinteren in Spanje betekent overwegend lenteachtige weersomstandigheden in de plaatsen gelegen aan de Costa Blanca en Costa del Sol. Echte zomerse warmte (>25 graden) komt niet zo vaak voor in de winter en er blijft altijd kans op een flinke regenbui, een periode van een aantal grijze en regenachtige dagen of zelfs puur herfstachtige weersomstandigheden met regen en harde wind.
- Maak je een autovakantie naar Spanje? Weet dan dat het ook hartje zomer flink kan onweren in de noordelijke regionen van Spanje. Het stuk AP-7 ter hoogte van de Costa Brava wordt dan geregeld geplaagd met aquaplanning.
- Op de campings in Spanje moet je vooral aan het einde van de zomer rekening houden met de kans op een flinke regen- of onweersbui.

Omdat Spanje een land is waarbij er duidelijke verschillen te vinden zijn tussen bepaalde regio's, worden de meest populaire toeristische regio's er uit gepikt. Op de zonkalenderpagina's van deze regio's en plaatsen in Spanje vind je de specifieke zon informatie over het betreffende gebied. Deze algemene Spanjepagina geeft de zonkalender weer van de regio Costa Blanca in het oosten van Spanje.

Meer informatie over de beste reisperiodes voor een zonvakantie per regio:
- Canarische Eilanden (o.a. Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, El Hierro en La Gomera)
- Ibiza
- Mallorca

 

zonkalender van Spanje

maand gemiddelde middag temperatuur (°C) kans op zonnig
weer
kans op regen orkaankans zon
cijfer
(0 - 10)
opmerkingen
januari nee 3 -
februari nee 3 -
maart nee 4 -
april nee 5 -
mei klein nee 6 -
juni klein nee 9 -
juli klein nee 9 -
augustus klein nee 9 -
september nee 8 -
oktober nee 6 -
november nee 4 -
december nee 3 -

Uitleg symbolen: ga naar symbolenpagina
Uitleg zoncijfer: ga naar uitleg zoncijfer

zonkalender.nl | zonkalender per bestemming | zonkalender per maand | links | over ons | privacy en cookies