Sri Lanka zonkalender

Wil je een zonvakantie naar Sri Lanka boeken en weten welke periode wat betreft weersomstandigheden het meest geschikt is om de zon in Sri Lanka op te zoeken? De zonkalender biedt een helder en beknopt overzicht van de geschiktheid van deze bestemming voor een zonvakantie per kalendermaand. Op die manier is het in één oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie in Sri Lanka.

Een hittegolf, een orkaanseizoen, een regenseizoen of overgangsperiodes waarin het weer minder stabiel of minder voorspelbaar is kunnen storende factoren zijn voor een geslaagde zon-, zee, zwembad- en strandvakantie. Voor veel bestemmingen geldt ook dat niet het hele land, eiland of gebied geschikt is voor een zonvakantie binnen de betreffende periodes.

meer Sri Lanka:
Sri Lanka bezienswaardigheden top 10
Sri Lanka voor beginners
Sri Lanka informatie
Sri Lanka weer & klimaat
Sri Lanka winterzon informatie

meer zonkalender:
voorpagina
beste zonbestemmingen per maand
overzicht alle bestemmingen

Voor Sri Lanka zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- het weer op Sri Lanka is erg afhankelijk van je exacte reisdoel. Op het eiland kunnen grote verschillen voorkomen. Het is daarom van belang om op klimaatinfo Sri Lanka de exacte klimaatgegevens per bestemming op Sri Lanka te bekijken.
- houd je niet van koel zeewater? Hier bof je, want het zeewater rondom Sri Lanka heeft een constant hoge temperatuur van 27 tot 30 graden
- hoewel de Indische Oceaan wel een orkaanseizoen kent die loopt van juli tot december, heeft Sri Lanka daar in de regel weinig last van. Wel kunnen er sporadisch redelijk zware stormen in het najaar voorkomen.
- Langs de kust zijn de avonden meestal warm en zwoel. Het hele jaar ligt de minimumtemperatuur langs de kust rond de 22 tot 26 graden Celsius. Landinwaarts is het gemiddeld enkele graden koeler.
- In de hetere periodes is het heerlijk om tijdens een rondreis door Sri Lanka voldoende tijd in het wat minder hete binnenland door te brengen.
- Sri Lanka kent twee moessonperiodes. Het regenseizoen dat heel het eiland treft begint in oktober en duurt ergens tot begin april. aak is er dan nog wel voldoende ruimte voor de zon voor een aangename zonvakantie. Een regenseizoen dat alleen het zuidwesten en westen van het eiland treft is de zuidwestmoesson 'Yala'. Deze zorgt van half mei tot eind september voor wat meer neerslag in de zuidwestelijke regionen van Sri Lanka.
- De hoeveelheid en hoedanigheid van de neerslag kan heel erg verschillend zijn. Soms heb je te maken met fikse maar korte buien, maar je kunt ook dagen en periodes hebben waarin het wat langer en meer regent.

 

zonkalender van Sri Lanka

maand gemiddelde middag temperatuur (°C) kans op zonnig
weer
kans op regen orkaankans zon
cijfer
(0 - 10)
opmerkingen
januari nee 7 -
februari nee 7 -
maart nee 7 -
april nee 7 -
mei nee 8 -
juni zeer klein 8 -
juli zeer klein 8 -
augustus zeer klein 8 -
september zeer klein 7 -
oktober zeer klein 7 -
november zeer klein 6 -
december zeer klein 6 -

Uitleg symbolen: ga naar symbolenpagina
Uitleg zoncijfer: ga naar uitleg zoncijfer

zonkalender.nl | zonkalender per bestemming | zonkalender per maand | links | over ons | privacy en cookies