Thailand zonkalender

Wil je een zonvakantie naar Thailand boeken en weten welke periode wat betreft weersomstandigheden het meest geschikt is om de zon in Thailand op te zoeken? De zonkalender biedt een helder en beknopt overzicht van de geschiktheid van deze bestemming voor een zonvakantie per kalendermaand. Op die manier is het in één oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie in Thailand.

Een hittegolf, een orkaanseizoen, een regenseizoen of overgangsperiodes waarin het weer minder stabiel of minder voorspelbaar is kunnen storende factoren zijn voor een geslaagde zon-, zee, zwembad- en strandvakantie. Voor veel bestemmingen geldt ook dat niet het hele land, eiland of gebied geschikt is voor een zonvakantie binnen de betreffende periodes.

meer Thailand:
Thailand bezienswaardigheden top 10
alles over Thailand
Thailand informatie
Thailand top 10
Thailand weer & klimaat
Thailand winterzon informatie

meer zonkalender:
voorpagina
beste zonbestemmingen per maand
overzicht alle bestemmingen

Voor Thailand zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- onderstaande gegevens gelden voornamelijk voor de westkust en het noorden van Thailand, waar je toeristische trekpleisters zoals Phuket, Koh Chang, Pattaya en Koh Phi Phi vind. Deze gebieden staan onder invloed van de zuidwest moesson waardoor het regenseizoen in mei begint en medio november ten einde is. De oostelijke kant van de landtong, waar je onder andere het prachtige Koh Samui vindt heeft een regenseizoen dat een ander verloop kent dan de rest van Thailand. Vlak na het begin van het regenseizoen blijft de hoeveelheid neerslag en het aantal buien wat lager liggen dan aan de westkust. Op het moment dat in grote delen van Thailand de moesson voorbij is, krijgt dit gebied te maken met de zwaarste regenperiode. In oktober en november is het regenseizoen in onder andere Koh Samui en Koh Phangan juist het heftigste, waarna ook de maanden december en januari nog redelijk nat zijn.
- de maanden maart en april zijn overwegend het warmste, zo vlak voordat het aanbreken van het regenseizoen de luchttemperaturen wat tempert
- er is een theoretische kans op orkanen in de zomer en het najaar, in de praktijk wordt Thailand zelden getroffen door een tropische storm met een dergelijke omvang
- het noordoosten van Thailand heeft een regenseizoen dat loopt van november tot en met februari
- het zeewater is in Thailand altijd aangenaam warm: gemiddeld 28 tot 30 graden Celsius
- in de noordelijke regionen kan het in de hoger gelegen gebieden overdag warmer worden (de gemiddelde middagtemperatuur in Chiang Mai ligt in april rond de 36 graden Celsius), in de wintermaanden kan het 's nachts koeler zijn dan in het warmere zuiden. In de winter is de gemiddelde minimumtemperatuur in Chiang Mai 13 tot 17 graden, in de zomermaanden ligt deze waarde rond de 22-23 graden.

Meer informatie over de beste reisperiodes voor een zonvakantie per plaats in Thailand:
Phuket

 

zonkalender van Thailand

maand gemiddelde middag temperatuur (°C) kans op zonnig
weer
kans op regen orkaankans zon
cijfer
(0 - 10)
opmerkingen
januari vrij klein nee 9 -
februari vrij klein nee 9 -
maart vrij klein nee 9 -
april nee 9 -
mei klein 7 -
juni klein 6 regenseizoen
juli klein 6 regenseizoen
augustus klein 6 regenseizoen
september klein 6 regenseizoen
oktober klein 6 regenseizoen
november klein 8 -
december nee 9 -

Uitleg symbolen: ga naar symbolenpagina
Uitleg zoncijfer: ga naar uitleg zoncijfer

zonkalender.nl | zonkalender per bestemming | zonkalender per maand | links | over ons | privacy en cookies