Zanzibar zonkalender

Wil je een zonvakantie naar Zanzibar boeken en weten welke periode wat betreft weersomstandigheden het meest geschikt is om de zon in Zanzibar op te zoeken? De zonkalender biedt een helder en beknopt overzicht van de geschiktheid van deze bestemming voor een zonvakantie per kalendermaand. Op die manier is het in n oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie in Zanzibar.

Een hittegolf, een orkaanseizoen, een regenseizoen of overgangsperiodes waarin het weer minder stabiel of minder voorspelbaar is kunnen storende factoren zijn voor een geslaagde zon-, zee, zwembad- en strandvakantie. Voor veel bestemmingen geldt ook dat niet het hele land, eiland of gebied geschikt is voor een zonvakantie binnen de betreffende periodes.

meer Zanzibar:
Zanzibar voor beginners
Zanzibar informatie
waar overnachten op Zanzibar
winterzon op Zanzibar

Zanzibar weer & klimaat

meer zonkalender:
voorpagina
beste zonbestemmingen per maand
overzicht alle bestemmingen

Voor Zanzibar zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
- Zanzibar kent twee moessonperiodes, waarin er aanzienlijk meer neerslag valt dan tijdens de andere maanden. De eerste moessonperiode is van maart tot begin juni en de tweede moesson start in oktober en duurt tot begin mei.
- De natste maanden zijn april, mei en november. Zelfs tijdens de natste maanden laat de zon zich nog redelijk veel zien.
- De beste periodes voor een zonvakantie op Zanzibar zijn februari, juli, augustus en september.
- Tijdens de moessonperiodes loopt de relatieve luchtvochtigheid soms flink op waardoor het benauwd aan kan voelen. Dit merk je vooral in april en mei.
- Het zeewater rondom Zanzibar heeft altijd een aangename temperatuur. Koeler dan 25 graden wordt het water niet en in maart/april loopt de zeewatertemperatuur op naar maar liefst 29/30 graden Celsius.
- Orkanen kunnen Zanzibar amper bereiken. In theorie is er een kleine kans, maar in de praktijk zal het bijna nooit voorkomen. Wel kun je te maken krijgen met een tropische storm.
- Houd er rekening mee dat ze zon altijd sterk is op Zanzibar. Dat is zelfs zo als de lucht bewolkt is. Ook dan is verbranding van de huid mogelijk als deze niet beschermd is.
- De beste schoolvakanties om een vakantie op Zanzibar te vieren zijn de voorjaarsvakantie (mits deze in februari valt) en de zomervakantie. Tijdens de meivakantie en de herfstvakantie kun je naar Zanzibar vliegen maar is de kans op regenachtige dagen wel zeer reel. Wil je een strandvakantie combineren met een safari het op het vasteland van Tanzania gelegen Serengeti park dan is de zomervakantie de ideale reisperiode.

 

zonkalender van Zanzibar (Tanzania)

maand gemiddelde middag temperatuur (C) kans op zonnig
weer
kans op regen orkaankans zon
cijfer
(0 - 10)
opmerkingen
januari nee 8 -
februari nee 9 -
maart nee 7 moesson
april nee 6 moesson
mei nee 6 moesson
juni nee 8 -
juli - nee 9 -
augustus - nee 9 -
september - nee 9 -
oktober nee 8 begin moesson
november nee 6 moesson
december nee 7 moesson

Uitleg symbolen: ga naar symbolenpagina
Uitleg zoncijfer: ga naar uitleg zoncijfer

zonkalender.nl | zonkalender per bestemming | zonkalender per maand | links | over ons | privacy en cookies