Zuid-Afrika zonkalender

Wil je een zonvakantie naar Zuid-Afrika boeken en weten welke periode wat betreft weersomstandigheden het meest geschikt is om de zon in Zuid-Afrika op te zoeken? De zonkalender biedt een helder en beknopt overzicht van de geschiktheid van deze bestemming voor een zonvakantie per kalendermaand. Op die manier is het in één oogopslag duidelijk wat de beste maanden zijn voor een zonvakantie in Zuid-Afrika.

Een hittegolf, een orkaanseizoen, een regenseizoen of overgangsperiodes waarin het weer minder stabiel of minder voorspelbaar is kunnen storende factoren zijn voor een geslaagde zon-, zee, zwembad- en strandvakantie. Voor veel bestemmingen geldt ook dat niet het hele land, eiland of gebied geschikt is voor een zonvakantie binnen de betreffende periodes.

meer Zuid-Afrika:
bezienswaardigheden top 10
Zuid-Afrika informatie
Zuid-Afrika weer & klimaat
Zuid-Afrika winterzon informatie

meer zonkalender:
voorpagina
beste zonbestemmingen per maand
overzicht alle bestemmingen

Voor Zuid-Afrika zijn de volgende opmerkingen van toepassing:
-Onderstaande tabel is een gemiddelde voor Zuid-Afrika. Het is een groot land waarbij er aanzienlijke verschillen voor kunnen komen door ligging en hoogteverschillen. Zo is het op de hoogvlaktes koeler en is het in het noorden van het land gemiddeld warmer. In het Krugerpark is het bijvoorbeeld tijdens de koelste periode altijd nog zo'n 24 tot 28 graden Celsius in de middag. Het zuiden is juist iets koeler in lokale zomerperiode (tijdens onze winter). Het is er dan gemiddeld 25 tot 28 graden Celsius. Tropische temperaturen worden er heus weleens gehaald, maar komen niet op alle dagen voor aan de iets koelere zuidkust.
- De lokale zomerperiode (als het winter is bij ons) is in een groot deel van Zuid-Afrika de nattere periode. Tijdens de lokale winter (onze zomer) is het droog tot zeer droog in Zuid-Afrika. een uitzondering is het zuiden (o.a. Kaapstad), waar de koelere wintrer ook meteen het natte seizoen is en de zomer juist droog is.
- Wil je een rondreis door Zuid-Afrika maken? Kies dan voor één van de overgangsseizoenen. April en september zijn heerlijke maanden voor een rondreis door het land. De nationale parken zijn dan in de regel niet te droog en de hoeveelheid neerslag die valt is vrij beperkt.
- De zeewatertemperatuur aan de oostkust ligt tussen de 21 en 27 graden Celsius. Aan de zuidkust is het water aanzienlijk koeler: 15 tot 20 graden Celsius.
- De zon laat zich in heel het land vrij veel zien. Somberdere maanden zijn de wintermaanden in het zuiden van het land.

 

zonkalender van Zuid-Afrika

maand gemiddelde middag temperatuur (°C) kans op zonnig
weer
kans op regen orkaankans zon
cijfer
(0 - 10)
opmerkingen
januari nee 8 -
februari nee 8 -
maart nee 8 -
april nee 7 -
mei nee 6 -
juni - nee 5 -
juli - nee 4 -
augustus - nee 5 -
september nee 6 -
oktober nee 6 -
november nee 7 -
december nee 8 -

Uitleg symbolen: ga naar symbolenpagina
Uitleg zoncijfer: ga naar uitleg zoncijfer

zonkalender.nl | zonkalender per bestemming | zonkalender per maand | links | over ons | privacy en cookies